Věrni zůstaneme...

Na eshopu Národního filmového archivu na stránkách https://www.eshop.nfa.cz/…eme  je možné zakoupit DVD kolekci Věrni zůstaneme. 

Obsahem jsou dva disky DVD. První obsahuje dokumentární film Věrni zůstaneme od režiséra Jiřího Weisse. Jedná se o střihový dokumentární film složený z dobových záběrů ať už přímo od Jiřího Weisse tak i ze zpravodajských záběrů spojeneckých ale i nepřátelských. Je obsaženo období od konce první republiky až po rok 1944.

Druhý DVD disk obsahuje několik historických dokumentárních filmů z druhé světové války a to jak bojišť na západní, tak i východní frontě. Toto DVD je rozděleno tematicky na dva celky a to na téma "Fronty", které obsahuje záběry z bojišť a dále téma "Návraty", které je zaměřeno na dobové záběry z návratu československých vojáků zpět do vlasti.

K DVD je přiložena i brožura o rozsahu 31 + 31 stran (český a anglický jazyk), která obsahuje texty věnující se problematice dokumentárního filmu v období II. světové války a působení čs. vojáků na frontách II. světové války. Dále jsou v brožuře popsány obsahy jednotlivých dokumentárních filmů, která jsou na DVD.

Součástí druhého disku DVD je i fotogalerie zachycující působení československých vojáků na středním východě. Jedná se o unikátní snímky s ohledem na fakt, že působení čs. vojáků na středním východě není tak rozsáhle zdokumentováno jako je tomu např. u vojáků na západní frontě.

Na serveru irozhlas.cz se projektu věnuje článek, jenž naleznete pod tímto odkazem - https://www.irozhlas.cz/…kro