Stanovisko Výboru ČsSL...

Vážení přátelé

 
     Z pověření předsedy svazu oznamuji stanovisko Výboru Českého svazu letectví (ČsSL). Asi je nám všem jasné, že se celá naše společnost nachází ve velmi složitém období. Rozsah epidemie, její předpokládaný vývoj a s tím spojené důsledky na osobní život každého z nás, nemá smysl analyzovat detaily, mne nutí oznámit, že:
 
1. Dubnové jednání Výboru svazu je zrušeno. O jeho jednání v květnu, bude rozhodnuto nejpozději do 30.4.2020
 
2. O jednání Grémia svazu v červnu 2020 v Žatci bude rozhodnuto rovněž v závislosti na vývoji a stabilizaci situace ve státě.  Jednoznačné rozhodnutí bude přijato do 20.5.2020. 
 
3. Ministerstvo obrany do odvolání zrušilo veškeré hromadné akce ve vojenských prostorech. Protože 1. řádný sjezd svazu dne 24.9.2020 se má konat v DAP Praha Dejvice, také jeho uskutečnění je přímo závislé na stavu ve společnosti. O jeho konání Výbor rozhodne nejpozději na svém srpnovém jednání. Prozatím platí ustanovení, týkající se sjezdu, obsažená v Zápisu z březnového jednání Výboru svazu. Pokud by došlo k odložení sjezdu, bude použita základní formule o vyšší moci. 
 
4. Výbor svazu pozastavuje apelaci na Magistrát hl. města Prahy, týkající se stavu památníku padlým letcům v Dejvicích.
 
 5. Výbor svazu si uvědomuje složitost, v níž se nachází organizátoři regionálních leteckých akcí i leteckých akcí s celostátním významem. V souvislosti s tím Výbor vyzývá Členské prvky svazu (ČPS), aby důsledně zvážily termíny a rozsah konání svých dalších regionálních akcí s důsledným respektováním zásad vládních opatření. 
 
6. Výbor svazu  považuje aktuální situaci za reálnou možnost průzkumu, jak jsou jednotlivé státy, ale i nejrůznější aliance a unie, schopny reagovat na mnohem větší zátěž, která nás v nedalekém budoucnu může potkat. Proto Výbor svazu vyjadřuje bezvýhradnou podporu rozhodnému konání vlády ČR a jejího krizového štábu. 
 
     S úctou 
 
     místopředseda Českého svazu letectví                                                      
 
     plk. v.v. Ing. Vašek Václav