Pozvánka na LKLN...

1. 5. 2023 ve 14:00h.

        Vážení příznivci zachování plnohodnotné provozuschopnosti letiště  Plzeň – Líně, dozajista sledujete vývoj této kauzy a víte, že čas se  nezastaví a je třeba konat další kroky. Předběžně na polovinu dubna byla plánována další protestní akce na LKLN většího rozsahu.

          Je nutné konstatovat, že nastaly zajímavé organizační příčiny k odložení zmíněné akce o cca 2 týdny. Které to jsou?

  • Oficiální důvod pro likvidaci LKLN, tj. údajná výstavba Gigafactory, byl na základě nedávného rozhodnutí vedení koncernu VW významně odložen. Proto aktuálně neexistuje objektivní příčina k prosazování likvidačních prací na letišti v urychleném režimu. O jejich nevyhnutelnosti se nás vláda ČR již více než půl roku snaží neúspěšně přesvědčit. Nejčerstvějším důkazem je obsah jejího novelizovaného Usnesení ze dne 1. února 2023, č. 95.
  • Program protestní akce bude realizován v předpokládaném rozsahu. Budete seznámeni s opatřeními na úrovni vedení ČsSL a všech regionálních iniciativ, ale také s kvalitou odezvy ze strany vládních orgánů.
  • V loňském roce měli pamětníci v úmyslu oslavit 70. výročí existence letiště. Protože však vláda už tehdy vytvářela agresivní nátlak na jeho likvidaci, na veselici nebyla nálada. Letos si alespoň verbálně připomeneme 71. výročí a budeme věřit, že se všichni dožijeme výročí s pořadovým číslem 72 a dalších.
  • V Plzni existuje Společnost motorkářů, kde nerozhoduje věk, pohlaví, značka motocyklu, ani obsah válců … (www.motopellmell.cz). Tito svobodomyslní lidé každoročně dne 1. května pořádají  sraz svých kolegů z celé ČR v Pivovaru Prazdroj a poté se vydávají na spanilou jízdu někam. Letos jsme spojili úsilí a cílem jejich defilé bude právě LKLN.
  • Na přelomu 80. a 90. let minulého století po dobu více něž celé jedné dekády fungoval tým k předvádění soudobé vojenské letecké techniky v mezinárodním měřítku. Pro tuto aktivitu byli soustředěni lidé z celkem devíti nosných typů letounů. Proto Václav Vašek a dalších 26 spoluautorů na třech stovkách stran zvěčnili svoje nejsilnější příběhy s bohatou doprovodnou fotodokumentací. Křest knihy bude samozřejmě spojen s autogramiádou. Její název ... „Šapitó pod širým nebem“.

         

          Dostavte se jakkoli dne 1.5.2023 před hangár č. 3. Výkop bude ve 14.00h SELČ, ale letiště bude žít již před tímto časem. Kdo použijete vzdušnou cestu, sledujte SLOT-y v NOTAM-ech

          Dne 18.3.2023

S úctou za ČsSL Václav Vašek