Oficiální komuniké ČsSL...

k protestní akci dne 1. 5. 2023 na LKLN

Vážení podporovatelé existence letiště Plzeň – Líně, v nedávné minulosti jste byli seznámeni s informací, že na den 1. 5. 2023 byla řádně ohlášena a plánována protestní akce na LKLN ve prospěch udržení jeho trvalé provozuschopnosti.

Na adresu vedení Českého svazu letectví (ČsSL) byl dne 28. 3. 2023 doručen písemný, závazně zdůvodněný, výstup ze separátního společného jednání:

  • držitele oprávnění k provozování letiště a
  • provozovatelů leteckých firem na letišti (EAGA),

     které se konalo dne 27. 3. 2023. Představitelé zmíněných subjektů zcela zásadně změnili svůj postoj k zamezení vládního záměru zrušení LKLN a izolovaně navázali konkrétní komunikaci na ministerské úrovni. Proto se rozhodli splnit požadavek MPO a oficiálně již odmítli akceptovat protestní akce na tomto letišti a také svoji účast na akcích podobného charakteru kdekoli jinde. Vedení ČsSL obsah uvedeného dokumentu vyhodnotilo na svém pravidelném jednání, detailně jej nekomentuje a definitivně

 protestní akci dne 1. 5. 2023 na LKLN ruší

Pokud v tomto termínu dojde k realizaci nějaké části slíbeného doprovodného programu, bude se již odehrávat v kompetenci jiného organizátora, bez aktivní účasti ČsSL. Křest knihy „Šapitó pod širým nebem“ je přeložen do programu APJK na den 27. 5. 2023 na letišti v Pardubicích (LKPD), na dobu před zahájením letové produkce.

Jménem vedení ČsSL se omlouvám všem našim příznivcům. Zároveň dávám na vědomí, že ČsSL se dál bude angažovat jinými metodami a postupy ve snaze zamezit likvidaci LKLN a ostatních srovnatelných letišť na území ČR.

S úctou dne 13. 4. 2023

předseda ČsSL Václav Vašek