5. slet Klubu Nebeských Andělů a 3. slet LAA ČR sobě...

V. SLET KLUBU NEBESKÝCH ANDĚLŮ OPĚT NA LETIŠTI JIHLAVA

Jubilejní, PÁTÝ ROČNÍK sletu Klubu Nebeských andělů se uskuteční 23. SRPNA 2014 opět na letišti v Jihlavě, společně s TŘETÍM SLETEM členů Letecké amatérské asociace ČR pod názvem „LAA ČR SOBĚ“.

 

Obě akce, „Slet Nebeských andělů“, i slet „LAA ČR sobě“ se konají v sobotu, 23. Srpna 2014 na letišti v Jihlavě. Přílety jsou možné od pátku odpoledne 22. srpna, odlety jsou možné kdykoliv a to i v neděli 24. srpna.

Hlavním dnem sletu je sobota 23. Srpna 2014.

Akce začíná v sobotu ráno přílety po 7:00, oficiální zahájení je předpokládáno v 10:00. Po té proběhne ve stanu Nebeských Andělů krátké zhodnocení pětileté práce Klubu NA, vyhodnocení nejaktivnějších pilotů. Následovat bude pro všechny piloty krátká informace a  prezentace „Projektu radiotelefonického spojení a předávání dopravních informací do centrály Global Assistance“, která byla na loňském sletu spuštěna. Dále bude program společný pro všechny a končí se večerním posezením. V neděli se plánují pouze odlety. Podrobný program celé akce na letišti bude aktualizován v pondělí 18.8 2014 na webu www.laacr.cz

Po celou dobu akce bude ve stanu nebeských Andělů pro členy připraveno již tradiční pohoštění a zázemí pro povídání a setkávání členů, pilotů z celé republiky. Připravili jsme pro Vás rovněž tradiční malé dárky, které obdržíte při prezenci před stanem. Samozřejmě budeme rádi, pokud se o akci dozví další desítky pilotů a stanou se případně na letišti v Jihlavě platnými členy. Přihlášky a informační materiály budou k dispozici.

 

Pro získání  představy o počtu účastníků vás prosíme, abyste se zaregistrovali na adrese machovec@1220.cz  a uvedli, zda přiletíte, nebo zda přijedete autem a zda zůstanete na večerní program LAA ČR.

Pokud plánujete delší výlet a budete se chtít podívat i do okolí podívejte se na web Jihlavského letiště, kde jsou podmínky ubytování a další podrobnosti.

Následující den v neděli je bohatý program letiště Jihlava

25. Horácký letecký den
Letiště Jihlava, NEDĚLE 24.8.2014

POKYNY PRO PŘÍLETY A ODLETY - jsou stejné jako loni

Provoz na akci V. Slet Nebeských Andělů  a „LAA sobě 2014“ 22 - 24. 8 2014

Pozor nedělní odlety mohou být odloženy (koordinovány) pro provoz leteckého dne letiště Jihlava

Letiště Jihlava LKJI, JIHLAVA INFO 123,500; elev. 1821ft/555m, dráha 10/28, okruhy provádět na jih v ALT 2800ft/850m AMSL. Přílet možný i bez radiostanice.

Více informací o letišti na  https://www.aeroklub- jihlava.cz/letiste_lkji/lkji_info_123_500_mhz
Připomínáme, že přílety jsou možné i bez radiostanice.
 

Po zkušenostech z minulého roku, kdy docházelo k zahlcení frekvence zbytečnou radiokomunikací, vás žádáme o zvážení následujících zjednodušených postupů, které platí v případě normální situace. V případě neobvyklé nebo mimořádné situace se řiďte podle obvyklé praxe a pokyny AFIS.

Informace od dispečera AFIS mimo příkazu nepotvrzovat.

Přistávací "T" bude vytýčeno na severním okraji VPD do osy podélných prahových značek.

Na jižním okraji dráhy budou probíhat navijákové starty padákových a závěsných kluzáků.

Piloti s radiostanicí se to dozví na frekvenci, když to ohlásí padák/rogalo před vzletem nebo dispečer AFIS.

Přílety:

Při příletu hlásit pouze vstup do ATZ Jihlava. Pilot dostane informaci o momentálně používané dráze a směru okruhu (LEVÝ / PRAVÝ). Pak hlásit pouze finále.

Piloti, kteří v SLZ nemají radiostanici, přistávají dle vytýčení na vizuální kontakt, se zvýšenou opatrností.

Po přistání opouštět dráhu na sever a pokračovat na stojánku podle určení pořadatelů.

 Odlety:

Pojíždění po severním okraji VPD na vyčkávací místo. Rádiem hlásit pouze vstup na dráhu a vzlet.